perjantai 17. kesäkuuta 2011

Retromekkoja

Hatuntekijästä on tullut mekontekijä, siltä tuntuu koska niin koukussa olen nyt näiden mekkojen ompelemiseen. Tosin eipä hatuilla niin kovaa tarvetta olekaan näin kesällä, vaikka Suomen kesä nyt onkin toisinaan aika kyseenalainen.

Kolmen konstin mekko on tullut suosikikseni sen jälkeen kun hieman muokkasin kaavaa. Enää se ei ole niin säkkimäinen.

Tällä hetkellä olen ihastunut retrokankaisiin. Kaikki isot kukkakuviot viehättävät silmää jostain syystä. Niimpä olenkin tuhonnut retrokangasvalikoimaani.

Nämä olivat ennen verhot. Kangas on sellaista voileen tyylistä ohutta puuvillaa/pellavaa. Pallokangas on kangastukusta ja nauha neppinapista, jonne oli muuten tullut paljon kivoja nauhoja. Vinkkinä siis tämän seudun ompelijoille.


Meidän kuopuskin sai ensimmäisen oman konstimekon tästä kukkakankaasta, jonka löysin kirppikseltä. Pöytäliinan virkaa toimittanut menneisyydessään. Pallokangas on jostain nettikangaskaupasta, en kykene muistamaan mistä. Nauha askartelutukku Charlotasta. Tässä pienemmässä koossa (92cm) tulee kivasti esille tämän mallin a-linjaisuus.


Tämän mekon tein tilauksesta kaverille, ja tässä retrokangasta on tuo helman, hihojen ja aplikaation ruskea kukkakangas. Nekin ovat vanhasta verhosta. Ruutukangas on kangastukusta ja nauha samasta askarteluliikkeestä kuin ylempi limeruutuinen.


Tuosta tuli suosikkini. Omalle tytölle tulossa samanlainen.

Mekkoaiheessa pysytään edelleen, vaikka retroista muihin aiheisiin. Tällä kertaa on vuorossa singoallat. Onnistuimpa löytämään veemäisen kankaan ommella ja aplikoida. Viskoosi-elastaani. Maailman liukkainta ja lörpöintä käsitellä. Mutta ajattelin vain kangasta ostaessa, että on varmasti mukavantuntuiset päällä. Ja kangashan on eurokankaasta.


2 kommenttia:

  1. Ihania mekkoja.
    Ite en ole koskenut koko kolmen konstin kaavaan, kun olen kuullut, että on aika säkki ja tyttöseni taas on tikku...

    VastaaPoista